Kövessen minket:

A Kujbus-Elektro Kft. bemutatja:

A NOBØ Európa egyik legnagyobb elektromos fűtőberendezéseket gyártó vállalata. A gyár termékei között szerepelnek a nagy sikerű és széles választékú fűtőpanelek, valamint szobai termosztátok és fűtéstechnikai kiegészítések. A NOBØ márkanévhez fűződik a Clip on Glass dekorüveg előlap alkalmazása is, mely kitűnően példázza a NOBØ gyár innovációs képességeit.

A NOBØ

A CÉGRŐL

A NOBØ az egyik legnagyobb elektromos fűtőberendezéseket gyártó cég Európában. A gyár termékei között szerepelnek a nagy sikerű és széles választékú fűtőpanelek, valamint szobai termosztátok és fűtéstechnikai kiegészítések.

GAZDASÁGOSSÁG SZEM ELŐTT

A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel, a karbantartás mentességével és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem versenyre kel bármely energiahordozóval.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG FELSŐFOKON

A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét biztosítja a legalacsonyabb energiafelhasználást, melyet elektronikus termosztát vezérel. Ennek köszönhetően pontosan tudjuk a szobák hőfokát beállítani, így nincs fölösleges energiafelvétel. A technológia teljesen hangtalan működést biztosít.

PROGRAMOZÁS, SZABÁLYOZHATÓSÁG

Az egyedi termosztátok programozással vagy a legmodernebb internet alapú távvezérléssel is bővíthetőek. A programozással a lakásunk vagy házunk fűtését az életvitelünkhöz igazíthatjuk, így jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

 

Az okostelefonról vezérelhető fűtésrendszer minden igényt kielégítő megoldást biztosít, legyünk bárhol is a világban.

 
 

Hogyan működik?

A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét van elhelyezve, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek el, valamint egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben nem kattog, nem ad ki hangot.
 
A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.
 
A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventilátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

A fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem – a fatüzeléses rendszereken kívül – versenyre kel bármely energiahordozóval.

A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventilátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele.
A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság.
Ugyanakkor a rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más hagyományos megoldás (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét.
 
Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok, melyekről részletes információkat az alábbiakban olvashat.
technologia3

MÉRETEZÉS

Norvég ajánlás szerint, illetve a saját magyarországi tapasztalatok alapján az alábbi ajánlásokat adjuk: 75 W/m2 (normál belmagasságnál, ~2,8 m) vagy 25 W/m3 (jó szigetelés esetén).
 
Könnyűszerkezetes vagy nagyon jó hőszigetelésű lakások méretezési igénye csökkenhet, de erre konkrét alaprajz alapján tudunk ajánlást adni.
 
Rossz szigetelés, kiegészítő fűtés, temperáló fűtés illetve speciális méretű helyiségek esetén egyéni ajánlásokat adunk.
 
 
A panelek teljesítményei 250-2000 W-ig változnak, melyek különböző méretekben léteznek. Kis helyigényűek, felszerelve a faltól mért vastagsága mindössze 9 cm (C és K sorozat), magassága 20 cm vagy 40 cm, és hossza teljesítménytől és típustól függően változik.

Programozás
szabályozás

A panelek elektronikus termosztátjai pontos hőmérséklet beállítást teszik lehetővé, míg a különböző programozható modulok (termosztátok) a hőmérsékletek előre meghatározását oldják meg. Ezek segítségével a NOBØ rendszer kiválóan szabályozható és rendkívül energiatakarékos.
 

A programozást röviden összefoglalva úgy kell elképzelni, hogy minden egyes panellel két hőmérsékletet (takarék, komfort) lehet beállítani, melyek azt biztosítják, hogy amikor nem használják a helyiséget, akkor (egy csökkentett) takarék, míg amikor otthon vannak, dolgoznak vagy egyszerűen csak a helyiségben tartózkodnak, akkor (egy magasabb) komfort hőfokot lehet beállítani.

A két hőmérsékletet úgy állítható be a hét bármely napjára és órájára, ahogy azt a változó igények megkövetelik. A programbeállítástól kezdve teljesen automatikusan működik a rendszer. Mindez további energiamegtakarítást (mivel nem állandó hőfokon van a szoba) és kényelmet jelent (fűtött szoba, mire hazaérek).

termosztát modulokat kicserélhetjük, így későbbiekben lehetőség van a rendszer továbbfejlesztésére.

technologia4

MIT HÍVUNK NOBO ELŐNYÖKNEK

Rengeteg okot fel tudnánk sorolni, hogy a Nobo miért jár a többi fűtőtest gyártó cég előtt, a minimalista stílus és kialakítás, a pontos termosztát, a csendes teljesítmény, a gyermekbiztonság és a kettős hőelosztás csak néhány dolog ami miatt a Nobo a megfelelő választás otthonába!

A Nobo okos kialakítása, ami tetejére szerelt hőkivezető, megkülönbözteti a többi panelmelegítőtől, és lehetővé teszi a bútorok mögött és a fürdőszobában, való elhelyezését, ahol a többi panelmelegítő nem olyan hatékony vagy praktikusan elhelyezhető.

Skandináv minimalista stílus

Kombinálva a letisztult és időtlen dizájnokat a felhasználóbarát funkciókkal, a Nobo ugyanezzel a hitvallással rendelkezik. A heggesztés nélküli fűtőelem ami beolvad a falába.

Ultra pontos termosztát

Állítsa be a kívánt hőmérsékletet, és NOBO termosztátja gondoskodik arról, hogy kényelmes otthoni hőmérsékletet varázsoljon. A piacon a legpontosabb termosztátot kapja ami csak 0,1 ° C-kal ingadozik a beállított hőfoktól. 

Takarítson meg energiát és pénzt

A Nobo fűtőberendezések a óz egyik leghatékonyabb és legfenntarthatóbb választás a piacon. A független tesztek azt mutatják, hogy a Nobo hatékonyabb, mint a hasonló árú versenytárs panelek. A fűtőtestünk akkor is energiát takarít meg, amikor nem használják.

Néma működés

Ön és családja nyugodtan alhat a teljesen csendben. A ventilátor nélküli technológia nem kavarja a port vagy az allergéneket, amik ronthatják a levegő minőségét.

Falra szerelhető vagy hordozható

A falhoz való rögzítéséhez nem szükséges szakembert hívnia. A telepítése gyors és egyszerű. A görgők a helyiségek közötti hordozhatósághoz használhatók. A biztonság kedvéért ez a fűtőberendezés egy billenőkapcsolóval van felszerelve, amely leállítja a működést, ha felborulna.

Tartósságra tervezve

A Nobo termékcsaládot tartós alumínium elemmel tervezték, amely kiváló tartósságot nyújt.

Minimális helyhasználat

A Nobo okos kialakítása azt jelenti, hogy szinte bárhová felszerelhető, ahol más fűtőberendezések nem működnek hatékonyan, például a bútorok mögötti hézagokat, kisebb helyeket.

IP24 besorolás

A Nobo panel fűtőtestek IP24-es fröccsenésbiztos besorolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy fürdőszobákban  is bátran elhelyezhetőek. A készülék könnyen és biztonságosan beépíthető a legtöbb háztartási helyiségben.

Az időzítő - egy kis különbséggel

A NOBO időzítőjén nem csak be és ki tudja kapcsolni a fűtést, hanem két különböző hőmérsékletet is beállíthat a nap különböző időpontjaira. Programbeállítások között választhat aközött, hogy minden napra, egyes napokra vagy hétvégére-hétköznapokra állítja be a termosztátot.

Adaptív indítás

Az adaptív indítás lehetővé teszi a NOBO fűtőtest számára, hogy megtanulja, mikor van szüksége a fűtés megkezdéséhez, hogy az helyiség az előre beállított hőmérsékleten legyen.

Minőség és biztonság mindenkinek

A Nobo a lehető legjobb választás, ha gyermekbarát fűtési megoldást keres. Az alacsonyabb felületi hőmérséklet és a fűtőberendezés nyílásmentes kialakítás mind megnehezíti a fiatalok számára az ujjak vagy más tárgyak behelyezését.

Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések